De Diabetesschoen

AdobeStock_62352582.jpeg
Logo Diabetesschoen wit.png
 

FAQ

Voetproblemen bij diabetes
Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 mensen bij. Daarmee is diabetes één van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. 

Ongeveer 25% van de mensen met diabetes heeft last van voetproblemen, zoals de diabetische voet. Bij een diabetische voet kan het gevoel in uw voeten verdwijnen. Hierdoor kunt u wondjes te laat opmerken. Ook kan de doorbloeding verslechteren door diabetes; wondjes herstellen hierdoor langzamer. In het ergste geval als een wond niet geneest moet (een deel van) de voet geamputeerd worden. Het dragen van goede schoenen vermindert de kans op voetproblemen.

Kwaliteitseisen diabetesschoenen
Goede schoenen voor mensen met diabetes moeten aan verschillende eisen voldoen. Zo moeten de schoenen een stevig hakstuk (contrefort) hebben. Omdat naden en stiksels irritaties kunnen veroorzaken, dienen de schoenen van binnen naadloos afgewerkt te zijn. Een lichte afwikkeling in de voorvoet is ook belangrijk: mensen met diabetes kunnen door schommelingen in hun bloedsuiker te maken krijgen met verstijving van de gewrichten en slechtere afwikkeling. Dit zorgt voor overdruk op de verkeerde plekken.

Verder moeten de schoenen een hoge sluiting op de wreef  hebben om de voet in de schoen te fixeren. Een dichte schoen is belangrijk om te voorkomen dat er steentjes in de schoen terecht komen. Genoeg ruimte voor de tenen (de teenbox) is ook van belang. Een uitneembaar voetbed is handig, zodat eigen inlegzolen van een orthopedisch schoenmaker of podotherapeut in de schoenen gedragen kunnen worden. Tot slot voorkomt een antibacteriële voering van de schoen infecties. De Diabetesschoen voldoet aan al deze eisen.

 

Betaalbare schoenen
Het is voor mensen met diabetes dus erg belangrijk om goede schoenen te dragen. Vaak zijn de kosten van deze schoenen erg hoog. Het Diabetes Fonds heeft daarom samen met podotherapeuten het initiatief genomen om een goede schoenencollectie voor een grote groep mensen bereikbaar te maken voor een relatief lage prijs.

De Diabetesschoen.
 

Draag automatisch uw steentje bij
Van ieder verkocht paar schoenen gaat er €5,- naar het Diabetes Fonds . Het Diabetes Fonds investeert deze bijdrage in wetenschappelijk onderzoek naar de genezing, voorkoming en betere behandelingen van diabetes en complicaties.

Op deze schoenen lopen helpt dus niet alleen uzelf een stap vooruit, u helpt er ook anderen mee.

Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes. En aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit doen ze via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

www.diabetesfonds.nl

logo_DiabetesFonds_CMYK-png.png